Nieuws op Aruba

Zanger Antoni Gario zondag aangehouden

ORANJESTAD – De bekende lokale zanger Antoni Gario is zondag aangehouden. De zanger van Le Groove werd kort voor een optreden opgepakt, omdat hij in quarantaine had moeten zitten.

De zanger was onlangs op reis geweest en weigerde bij aankomst op Luchthaven Reina Beatrix om een coronatest te ondergaan. Ook had hij zich niet voorafgaand aan de vlucht laten testen. De regels schrijven voor dat een ingezetene mag weigeren om zich te laten testen na een vliegreis, maar dan wel tien dagen in quarantaine moet blijven. Zodoende kan worden voorkomen dat een eventuele besmetting met corona verder wordt verspreid op het eiland.

Gario wilde zich niet laten testen, maar had op Tweede Kerstdag wel twee optredens gepland staan. Toen de autoriteiten daarvan hoorden via een Facebookpost van Gario zelf, werd de zanger aangehouden op de locatie van het eerste concert.

Deel dit artikel