Aruba

Aantal nieuwe besmettingen Aruba loopt terug

Het aantal nieuwe besmettingen op Aruba loopt nu terug. Vandaag werden 524 mensen positief getest. Een aantal dagen lagen de nieuwe besmettingen rond de 1000 per dag. 5 Januari had de grootste piek met 1162 nieuwe corona-cases.

Omdat 1.417 patiënten uit isolatie mochten komen, daalde het aantal actieve cases vandaag weer onder de 5.000, 4.494 om precies te zijn.

Een patiënt overleed vandaag aan de gevolgen van covid-19. De laatste keer dat er iemand overleed aan het virus op Aruba was 23 december vorig jaar. In totaal zijn 182 covid-patiënten overleden sinds het begin van de coronacrisis.

Het aantal ziekenhuisopnames is vandaag met zeven patiënten teruggelopen naar veertien, van wie zeven op de intensive care liggen.

Bonaire

Op Bonaire kwamen er vandaag opnieuw een fors aantal nieuwe besmettingen bij. 130 in totaal. Vijftig patiënten mochten hun isolatie verlaten, waardoor het totaal aantal actieve cases met 80 steeg en nu op 863 staat.

De cijfers van Curaçao zijn nog niet gepubliceerd.


Deel dit artikel