Aruba

Alle rechercheurs van jeugd- en zedenpolitie zijn nu gecertificeerd om te verhoren

ORANJESTAD – Met de laatste examens zijn alle medewerkers van de Jeugd- en Zedenpolitie op Aruba nu gecertificeerd om minderjarigen te kunnen ondervragen in misbruik zaken.

Het theoretische deel vond plaats in december terwijl het praktische deel van de opleiding net is afgelopen. Naast de rechercheurs van de Jeugd- en Zedenpolitie zijn ook enkele psychologen van het Orthopedagogisch Centrum, de Voogdijraad en het Korrectie Instituut Aruba gecertificeerd.

De Orde van Advocaten heeft lang aangedrongen op professionalisering in onderzoekstechnieken. Door beter onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat er geen losse eindjes zijn en kan het onderzoek een toegevoegde waarde hebben voor een zedenzaak zaak.

Kinterview

De certificeringen zijn uitgevoerd door bureau Kinterview, een gerenommeerde organisatie met jarenlange ervaring op het gebied van onderzoeks- en ondervragingstechnieken bij seksueel misbruik zaken.

Zij geeft deze trainingen en heeft diverse politiekorpsen in Nederland gecertificeerd. De gecertificeerde ambtenaren zijn ook geïnformeerd dat de broodnodige apparatuur voor de “Studio Interrogation Room” inmiddels is aangekocht.

Op deze manier zullen de verhoren volgens de internationale regels en standaarden voor gedegen onderzoek zorgen. Nu zijn er genoeg professionals die op hoog niveau verhoren kunnen doen.


Deel dit artikel