Nieuws op Aruba

Ambtenaren Aruba krijgen geen salaris doorbetaald bij verplichte quarantaine

Ambtenaren Aruba krijgen geen salaris doorbetaald bij verplichte quarantaine

ORANJESTAD – Ambtenaren bij de Directie Volksgezondheid op Aruba die in quarantaine moeten krijgen geen bijzondere vrijstelling meer als ze niet gevaccineerd zijn. Ze krijgen geen salaris over de dagen in quarantaine. Dat blijkt uit een brief die al op 22 november verstuurd is door de leiding van de Dienst.

De maatregel geld al vanaf december, maar krijgt nu pas aandacht, nadat MAS-parlementslid Marisol Lopez-Tromp aan de bel trok.

Quarantaine

De brief stelt dat volgens beleid gevaccineerde ambtenaren niet meer in quarantaine hoeven bij contact met een positief geteste persoon. Maar een niet-gevaccineerde collega wel. Die moet dan ook meteen voor de kosten opdraaien vanwege zijn persoonlijke keuze.
De dagen moeten in eerste instantie van de vakantiedagen, atv of timeback worden opgenomen. Uitzondering hierop is de collega die om medische redenen niet gevaccineerd kan worden, maar dat dient wel met een doktersverklaring onderbouwd te worden.

Discriminatie

Volgens Lopez-Tromp wordt er met deze maatregel onderscheid gemaakt tussen gevaccineerde en ongevaccineerde werknemers en ook nog met financiële gevolgen. Het Statenlid zegt niet op de hoogte te zijn beleid dat volgends de Dienst zou bestaan.

Deel dit artikel