Nieuws op Aruba

Besmettingen dalen op Aruba, intensive care krijgt er patiënten bij

Map of Aruba with a cell of the novel coronavirus (COVID-19, 2019-nCoV) in the center of a red viewfinder. White map isolated on a blue green background. (colors used: blue, green, red and black). Conceptual image: coronavirus detected, closing of borders, area under control, stop coronavirus, defeat the virus, quarantined area, spread of the disease, coronavirus outbreak on the territory, virus alert, danger zone, confined space. Vector Illustration (EPS10, well layered and grouped). Easy to edit, manipulate, resize or colorize.
Besmettingen dalen op Aruba, intensive care krijgt er patiënten bij

Vandaag werden 411 mensen positief getest, ruim honderd minder dan gisteren. Omdat 525 mensen hun isolatie mochten verlaten is het aantal actieve cases gedaald van ruim 2.800 naar 2.700.

Na een spectaculaire stijging gisteren is het aantal ziekenhuisopnames vandaag weer gedaald. In het Horacio Oduber Hospital liggen nu 29 patiënten met covid. Het aantal patiënten op de intencive care nam wel toe, van vier gisteren tot zes nu,

Bonaire

Op Bonaire is het aantal nieuwe besmettingen weer fors toegenomen. Een verdubbeling zelfs ten opzichte van gisteren. 245 mensen testten positief vandaag, waardoor het totaal aantal actieve cases met 72 toenam. 900 mensen op het eiland zitten inmiddels in isolatie.

Curaçao

Vandaag kwamen er 965 besmettingen bij, terwijl 358 mensen hun isolatie mochten beëindigen.

43 mensen zijn opgenomen in het CMC met een covid-infectie. dertien van hen liggen op de intensive care. Er vielen vandaag drie doden in het CMC als gevolg van hun covid besmetting. Het dodental passeert daarmee de tweehonderd en staat op 202.


Deel dit artikel