Nieuws op Aruba

Bestuur Colegio Arubana zet stap opzij

Bestuur Colegio Arubana zet stap opzij
Foto’s: NoticiaCla

Het bestuur van de stichting Voortgezet Onderwijs Aruba treedt af. De bisschop van Willemstad moet het ontslag bekrachtigen. De stap van alle leden van het bestuur moet gezien worden in het licht van de eis van docenten en schoolleiding van de Colegio Arubano.

Zij zijn de in hun ogen dictatoriale bestuursstijl van Ernesto Rosenstand, voorzitter van het bestuur, zat. Er zou geen effectieve communicatie zijn aan de zijde van het bestuur en geen transparantie. Het bestuur zou eenzijdige beslissingen nemen en geen inbreng van het docententeam accepteren.

Met de aankondiging tot ontslag lijkt een einde te kunnen komen aan de onrust van de laatste twee weken op de school, waarbij er zelfs gestaakt is om een doorbraak te forceren.

Drei leden van het oude bestuur gaan nu zoeken naar nieuwe bestuursleden om die vervolgens bij het bisdom voor te dragen.


Deel dit artikel