Aruba

Daling nieuwe besmettingen op Aruba zet door, stijging in het ziekenhuis

Daling nieuwe besmettingen op Aruba zet door, stijging in het ziekenhuis

Met 499 nieuwe cases op Aruba vandaag, lijkt de daling van besmettingen door te zetten op het eiland. De piek van de huidige golf was op 5 januari met 1162 nieuwe infecties, dat daalde tot 524 gisteren en nu dus net onder de vijfhonderd.

1.314 mensen mochten uit isolatie komen omdat ze niet meer besmettelijk zijn. Daarmee komt het aantal actieve cases op 3.679.

Het aantal nieuwe besmettingen mag dan dalen, het aantal ziekenhuisopnames is vandaag drastisch gestegen. Lagen er gisteren veertien patiënten in het Horacio Oduber ziekenhuis, vandaag steeg dat aantal naar 29, van wie vijf patiënten op de intensive care liggen. Een meer dan gisteren.

Bonaire

Op Bonaire kwamen er 87 nieuwe besmettingen bij. Voor het eerst sinds 3 januari is dat aantal gedaald onder de honderd. Het aantal actieve cases daalde ook. Gisteren waren er nog 863 patiënten, vandaag zijn dat er 824.

Wel overleed één patiënt aan de gevolgen van covid-19. Het totaal aantal mensen dat bezweken is aan het virus bedraagt nu 24 mensen. In het ziekenhuis liggen nu nog drie patiënten.

Curaçao

Ook op Curaçao daalt het aantal nieuwe besmettingen. 407 mensen werden vandaag positief getest. 179 mensen mochten hun isolatie beëindigen, waardoor het aantal actieve corona-cases de 9.000 grens passeerde.

In het CMC kwam één corona-patiënt te overlijden, zodat het totaal aantal mensen dat bezweken is aan het virus nu op 194 staat. Op de Intensive Care liggen acht patiënten, op de covid-afdeling 23.


Deel dit artikel