Aruba

De premier van Aruba feliciteert Honduras met hun eerste vrouwelijke president Xiomara Castro

De inauguratie van de Hondurese presidente mevrouw Xiomara Castro.

ORANJESTAD – Evelyn Wever-Croes feliciteert de eerste vrouwelijke presidente in Honduras, Xiomara Castro. De premier van Aruba is de eerste vrouwelijke minister-president van Aruba en woonde de inauguratieceremonie bij namens het Nederlandse Koninkrijk.

Tijdens een interview met Hondurese tv-zender 11 legde de premier uit dat ze niet aarzelde om deel uit te maken van deze historische gebeurtenis voor Honduras toen ze de uitnodiging ontving om het Nederlandse Koninkrijk te vertegenwoordigen. Beide leiders kennen elkaar al een tijdje.

Volgens de minister-president is het van groot belang voor Aruba om de banden met Honduras verder uit te bouwen. “We bevinden ons momenteel in de herstelfase van Covid en het is belangrijk om investeerders te zoeken om ons eiland weer op te bouwen. Wat Covid ons heeft geleerd, is hoe belangrijk het is om samen te werken en allianties aan te gaan”, aldus Wever-Croes

Ondersteuning van vrouwelijke leiders

Wat betreft de banden met vrouwelijke leiders, zei de minister-president dat het gebruikelijker is om mannelijke leiders te hebben, en dat maakt het belangrijker om elkaar nu te steunen.

“Zodra bedrijven en organisaties vrouwelijke leiders hebben, zullen de vrouwen andere dingen aan tafel brengen, zoals begrip, empathie en gevoelens. Dit is erg belangrijk in deze tijden van herstel van de wereldwijde Covid-crisis. Daarom steun ik de Hondurese president”, verklaarde de premier.

De premier sprak haar dankbaarheid uit voor de gelegenheid, gastvrijheid en het warme welkom dat zij in Honduras ontving. De premier feliciteerde namens de regering van Aruba en de Arubaanse gemeenschap de bevolking van Honduras met hun nieuwe president Xiomara Castro, en hoopt dat de Hondurezen hun steun zullen verlenen voor de realisatie van het broodnodige voor Honduras, gericht op het welzijn van elke persoon in Honduras.


Deel dit artikel