Nieuws op Aruba

‘Denk in oplossingen’

Denk in oplossingen’

ORANJESTAD – Minister Ursell Arends (Raiz) van Natuur heeft er geen problemen mee dat het rapport ‘Coral Reefs Baseline Study for Aruba 2019’ wordt gedeeld. Hij heeft overigens geen keus, want het is al gepubliceerd.

,,Gebruik de inhoud van het rapport echter wel om in oplossingen te denken. Een verkeerd gebruik van de inhoud kan enorme schade toebrengen aan het toerisme, de economie en heel Aruba”, aldus de bewindsman tijdens een vergadering met het bestuur van Aruba Hotel and Tourism Association (Ahata). Hij sprak met experts over oplossingen voor het afval(water)probleem en ook over de financiële middelen die daarvoor nodig zijn. 

De AVP-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan minister Arends en aan minister Dangui Oduber van Toerisme en Volksgezondheid. Statenlid Rycond do Nascimento wil weten welke concrete stappen de regering op basis van dit rapport gaat nemen. Hij wil officiële cijfers zien van hoeveel mensen ziek zijn geworden door besmet water en hoe lang ze ziek zijn geweest.

De AVP’er wijst op de slogan ‘de mens staat centraal’ en wil weten waarom de regering niet heeft gewaarschuwd dat het gevaarlijk is om in zee te zwemmen. Uit cijfers uit het rapport blijkt dat jaarlijks 30.000 mensen ziek worden van besmet water. 

Deel dit artikel