Aruba

Directeur ziekenhuis Aruba besmet met covid-19

Directeur ziekenhuis Aruba besmet met covid-19

Jacco Vroegop is positief getest op Covid-19. De directeur van het Horacio Oduber Hospitaal in Oranjestad voelde zich vanochtend niet lekker. Hij had hoofdpijn, maar verder niets. Vanwege het ziekenhuisprotocol liet hij zich testen. Die viel even daarna positief uit.

Welke variant Vroegop heeft opgelopen is niet bekend.

Net zoals ander mensen die besmet raken, moet de ziekenhuis directeur vijf dagen in isolatie, zijn familie moet vijf dagen in quarantaine. Ook zij zijn getest.

Vroegop kwam vorige week in het nieuws vanwege zijn vaccinatiestandpunt. Hij betwijfelde publiekelijk het nut van vaccineren. Volgens de directeur zijn gevaccineerden vatbaarder voor nieuwe varianten. Ook zette hij vraagtekens bij het effect van de boostercampagne. Vroegop werd door zijn minister tot de orde geroepen.

Naast de directeur is ook een hoog aantal medische en niet-medisch personeel in het ziekenhuis besmet met covid-19. een deel daarvan maakt een tweede infectie door. Naar schatting een op de drie medewerkers in het ziekenhuis is niet gevaccineerd.


Deel dit artikel