Nieuws op Aruba

Eilanden blijven populair, maar boekingen gaan niet zo hard als normaal

Het aantal vakantieboekingen bij reisorganisaties in Nederland stijgt sinds de kerst, maar niet zo hard als normaal. Dat komt onder meer door de veranderende reisregels op bestemmingen en de daarmee gepaarde onzekerheid voor vakantiegangers, melden Corendon, TUI, Sunweb en verhuurder van vakantiehuizen Belvilla aan luchtvaartnieuws.nl.

“Mensen wachten wel echt af met boeken”, zegt een woordvoerster van TUI, maar de boekingen nemen ten opzichte van vorige weken wel ‘fors toe’. Het merendeel van de boekingen is voor januari en februari. Behalve de geijkte sneeuwbestemmingen zoals Oostenrijk en Finland gaan mensen ook graag naar de zon, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao. Ook de Canarische Eilanden en Kaapverdië zijn in trek.

Er wordt volgens de reisorganisator ook “een stuk meer last minute geboekt” dan normaal. De zomerboekingen lopen ondanks een forse stijging nog wel achter op voorgaande jaren, aldus de zegsvrouw.

Zomervakantie

Bij Corendon lopen de boekingen voor de korte termijn voorlopig goed, maar voor de zomer lopen ze nog “sterk achter”, laat de reisorganisatie weten. Wel schommelen de zomerboekingen per dag, aldus de organisatie. Normaal gesproken bepalen mensen rond de feestdagen waar ze met de zomer naartoe gaan. “Dit jaar hebben we die stijging ook gezien, maar minder sterk. Veel mensen stellen een besluit nog wat langer uit totdat er meer duidelijkheid is over het verdere verloop van de pandemie.”

Corendon verwacht dat het aantal zomerboekingen “aardig in de buurt zal komen” van de pre-coronajaren, al zullen mensen minder lang voor vertrek boeken. Het aantal zomerboekingen verdubbelde voor Sunweb in de week na kerst in vergelijking met de voorgaande weken. In de normale situatie zoals die voor de coronapandemie gold, was die stijging vergelijkbaar. Mensen gaan eerder binnen Europa dan erbuiten op vakantie. Met name lastminuteboeken blijft populair volgens de reisorganisator.

Lees ook:


Deel dit artikel