Nieuws op Aruba

Horeca Aruba kampt met afwezig personeel

Horeca Aruba kampt met afwezig personeel

De Aruba Food & Beverage Association (AF&BA) wil dat personen zonder symptomen, die in contact zijn geweest met een besmet persoon, nog maar drie dagen in quarantaine hoeven als ze volledig zijn gevaccineerd.

Momenteel kunnen veel horecabedrijven op Aruba niet optimaal draaien, omdat veel personeelsleden thuis zitten.

De regel is nu dat mogelijk besmette personen vijf dagen in quarantaine moeten. Dat betekent dat ze niet kunnen werken.  Volgens de woordvoerder van AF&BA, Natalia Schoofs-Delgado levert dit grote problemen op voor de sector, zeker in het hoogseizoen. Volgens haar zou een oplossing zijn om al na drie dagen te controleren hoe het met de persoon in kwestie gaat, zodat die bij geen symptomen sneller aan het werk kan.

Dat er serieuze problemen zijn voor bedrijven, blijkt volgens de belangenorganisatie uit de feiten. ,,Er zijn al bedrijven tijdelijk dicht (geweest) en anderen die verwachten de deuren te moeten sluiten, omdat het personeel verplicht thuis moet blijven. Weer andere kunnen de van hen verwachte dienstverlening niet leveren, omdat ze te weinig mensen hebben.

Het inhuren van uitzendkrachten is nauwelijks een optie, omdat er geen mensen zijn met de benodigde kennis en ervaring en er geen mensen zijn om hen in te werken”, aldus Schoofs-Delgado.

Deel dit artikel