Nieuws op Aruba

Meeste branden op vuilstort aangestoken

Meeste branden op vuilstort aangestoken
Ursell Arends | Foto Facebook

ORANJESTAD – ,,Kwaadwillende individuen of personen die zich laten leiden door politieke motieven veroorzaken het merendeel van de branden op de vuilstort Parkietenbos.” Dat zegt Milieuminister Ursell Arends na onderzoek. Volgens hem komt het wel eens voor dat er brand uitbreekt bij werkzaamheden, maar zijn de meeste branden het gevolg van brandstichting.

De bewindsman is zich bewust van de grote druk om de vuilstort te sluiten. ,,In de media wordt gesproken van spontane branden die zich geregeld zouden voordoen, maar in veel gevallen zijn dat uitlatingen van mensen die de regering onder druk willen zetten om de dump te sluiten.” Hoewel Arends alle begrip heeft voor omwonenden, vindt hij sluiting op dit moment geen oplossing. ,,Dan moeten we op een andere plaats afval storten en verschuiven we het probleem alleen maar naar een andere wijk.” 

Het onderwerp stond na afgelopen weekend weer volop in het nieuws omdat er weer brand was. Volgens de autoriteiten was die aangestoken en is de dader op beelden van de bewakingscamera’s te zien. ,,Het gaat om crimineel gedrag en we doen onze uiterste best om de brandstichter op te pakken en te straffen”, aldus Arends. Er is aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. Verder probeert de minister manier te bedenken om de dump en daarmee de omwonenden beter te beschermen. Daarnaast wil hij dat afval in de toekomst gescheiden wordt en op een andere manier verwerkt, waardoor de dump overbodig wordt en gesaneerd kan worden. 

Deel dit artikel