Aruba

Moeder veroordeeld voor mishandeling

Moeder veroordeeld voor mishandeling

ORANJESTAD – Luisa G. is door de rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zestig dagen, met een proeftijd van twee jaar en 120 uur taakstraf. De vrouw had haar veertienjarige zoon afgeranseld met een verlengsnoer. 

Op 3 maart 2021 meldde de grootmoeder van het slachtoffer zich met de jongen bij de politie. De oma had de striemen op de rug van de tiener gezien. Ze deed aangifte en gezien het duidelijke bewijs, werd de moeder aangehouden.

De rechter stelde dat ouders hun kinderen wel mogen straffen, maar niet mishandelen. Dat de moeder haar leven inmiddels heeft gebeterd, kwam terug in de hoogte van de straf. De jongen woont weer thuis en zijn moeder heeft hem niet meer geslagen. Om er zeker van te zijn dat dat zo blijft, legde de rechter een voorwaardelijke celstraf op. Als de moeder binnen twee jaar toch weer de fout ingaat, moet ze alsnog naar de gevangenis. Het vonnis was conform de eis van de officier van Justitie.

Eind vorig jaar werden een moeder en een oma veroordeeld voor een soortgelijk misdrijf.

Deel dit artikel