Aruba

Moratorium op import pleziervoertuigen

Moratorium op import pleziervoertuigen

ORANJESTAD – De commissie die is ingesteld om met oplossingen te komen voor de problematiek rond de tours met pleziervoertuigen als ATV’s en UTV’s, adviseert om de invoer van dit soort voertuigen voorlopig stop te zetten.

Om te voorkomen dat er via sluipwegen toch ATV’s terecht komen bij touroperators, wordt voorgesteld om geen vergunningen af te geven voor het gebruik ervan. De regering neemt het advies over.

De organisatie van touroperators die dergelijke tours aanbieden aan toeristen, de Aruba Off-Road Foundation, laat bij monde van George Vieira weten te betreuren dat er geen vertegenwoordiger van de sector in de commissie zitting heeft. ,,Hiermee worden de inspanningen genegeerd die wij verrichten om ongelukken en schade aan de natuur te voorkomen.”

Vieira wijt de ongelukken van de afgelopen maanden aan ‘het gedrag van onopgevoede toeristen waar anderen de rekening voor moeten betalen.’ Volgens de stichting kan een groot deel van de problemen worden voorkomen als duidelijk wordt aangegeven waar wel en niet mag worden gereden en Dienst Openbare Werken grote rotsblokken plaatst rond verboden gebied. 

Deel dit artikel