Aruba

Nederlanders weten in 2021 Aruba weer te vinden

Bezoekers uit heel de wereld, waaronder Nederland, weten Aruba in 2021 weer te vinden. Dat schrijft Travelpro.nl. Verhoudingsgewijs noteert Nederland verreweg het grootste herstel van alle markten. Vooral de zomermaanden, september en december 2021 zorgen voor een toenemend aantal bezoekers uit Nederland.

Hoewel Aruba pas in mei 2021 op code geel komt, weten Nederlanders Aruba weer snel te vinden, zegt de reiswebsite. In de zomermaanden en september komen zelfs meer Nederlanders naar Aruba dan in 2019. Het geeft wat Tirso Tromp van de Aruba Tourism Authority ATA betreft wel aan ‘hoezeer Nederlanders behoefte hebben aan een verzorgde en veilige vakantie in een paradijselijke omgeving waar rust, ruimte en een perfect klimaat centraal staan.’

De Area Director Europe is buitengewoon trots dat zij het jaar met zo’n hoog percentage bezoekers uit Nederland kunnen afsluiten. ‘Dit resultaat hebben wij mede door de niet aflatende steun en toewijding van onze partners, zoals de touroperators, reisagenten en de vakpers, behaald.’

Antigeentest nu ook geaccepteerd
Aruba studeert op het verminderen en zelfs afschaffen van coronamaatregelen, maar tot die tijd gelden aangepaste regels om naar Aruba te reizen. Nederland staat nog steeds als hoogrisicoland aangemerkt en dus zijn reizigers vanaf 4 december 2021 al verplicht om een dag van tevoren een PCR-test te ondergaan. Ook de goedkopere sneltesten (antigeentesten) worden geaccepteerd. Dat is goed nieuws, aangezien het testresultaat van een antigeentest vaak sneller bekend is en men dus meer tijd heeft om het negatieve testresultaat aan de ED-card toe te voegen.


Deel dit artikel