Nieuws op Aruba

Niet naar school met een snotneus

ORANJESTAD – Begin deze week zijn de scholen weer begonnen. Het Crisisteam ziet geen geldige reden om scholen gesloten te houden, vanwege de grote gevolgen voor het onderwijs op Aruba. Wel wordt een beroep gedaan op de verantwoordelijkheid van ouders om hun kind niet naar school te sturen als er sprake is van hoesten of een snotneus.

Hoewel de kinderen jonger dan twaalf jaar weinig risico lopen op ernstige gevolgen van een coronabesmetting, voelt het Crisisteam bezorgdheid bij veel ouders.  Daarom is besloten de beslissing aan de ouders over te laten of hun kind al dan niet een mondkapje moet dragen op school. 

Het Crisisteam roept ouders op om hun kind niet naar school te sturen met de minste griepachtige symptomen, maar om het thuis te houden en te laten testen om anderen te helpen beschermen en de verspreiding van COVID onder deze groep laag te houden.

Deel dit artikel