Aruba

Onderzoek dodelijke val DJ gehinderd door desinformatie

Onderzoek dodelijke val DJ gehinderd door desinformatie

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de dood van de twintigjarige Luis Angel Figueroa Flores. Die kwam op zondagavond 17 oktober 2021 om het leven als gevolg van een val van de tweede verdieping van de Paseo Herencia Mall. 

De politie tast nog in het duister ten aanzien van de omstandigheden waaronder het noodlottige incident plaatsvond. Dat komt ondermeer door de grote hoeveelheid desinformatie die rondgaat op sociale media.

Zo werd veel tijd verspild aan een zogenaamde getuige die een video had gemaakt. Daarin werd de suggestie gewekt dat de beelden op die noodlottige avond waren geschoten, maar dat bleek niet het geval. Wel ging er veel tijd van de recherche verloren door dit dwaalspoor.

Ook geven onware berichten valse hoop aan de nabestaanden dat eindelijk duidelijk is wat Figueroa Flores is overkomen. Daarom doet het Openbaar Ministerie een oproep om geen roddels en valse berichten te delen. Mensen met echte informatie worden verzocht tiplijn 11141 te bellen.

Deel dit artikel