Nieuws op Aruba

Ook kinderen zonder verblijfspapieren zijn welkom om te vaccineren op Aruba

Ook kinderen zonder verblijfspapieren zijn welkom om te vaccineren op Aruba

ORANJESTAD – Kinderen zonder verblijfspapieren die langer dan vier maanden op Aruba wonen, zijn ook welkom in het kindervaccinatieprogramma. Er is beloofd hen of hun ouders niet op te pakken.

Aruba begint morgen met het vaccinatieprogramma voor alle kinderen tussen 5 en 11 jaar oud. De prik kan gehaald worden bij het Centro Deportivo Betico Croes van 9.00 tot 16.00 uur. Het vaccin voor deze leeftijdsgroep heeft een verlaagde dosis.

De meeste kinderen hebben slechts zeer milde symptomen nadat ze besmet zijn geraakt met Covid19, maar er zijn nog steeds een paar kinderen die ernstige symptomen zullen hebben en mogelijk in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Mocht een kind na 1 november besmet zijn geraakt met covid-19, dan kun je nu nog geen prik halen.

Ook mogen kinderen nu niet in één huis zitten met iemand die in isolatie zit. Wie op dit moment covid-19-symptomen heeft moet ook nog even wachten. Om het vaccineren voor kinderen te vergemakkelijken, wordt de ouders verzocht de Aruba Health App te downloaden en hun kinderen te registreren op het tabblad “Gebruiker toevoegen”.

De organisatoren dringen er bij de ouders op aan om slechts één ouder of voogd de kinderen te laten begeleiden naar de vaccinatielocatie om opstoppingen en agglomeratie in het Centro Deportivo Betico Croes te voorkomen. Ook moet je je AZV-kaart of Digitale AZV-pas of Paspoort van het kind meenemen.

Deel dit artikel