Nieuws op Aruba

Politie veegt Linear Park schoon

Onderzoek dodelijke val DJ gehinderd door desinformatie

ORANJESTAD – De politie heeft met veel machtsvertoon een einde gemaakt aan een samenscholing op de parkeerplaats van Linear Park. Daar waren gisteravond honderden mensen als vanouds bijeen om Dia Betico te vieren, onder het genot van meegebrachte drank.

Momenteel geldt nog steeds een samenscholingsverbod op openbare plekken, vanaf 19.00 uur. Ook op de nationale feestdag gold daarvoor geen uitzondering. Omdat niemand vertrok na een waarschuwing van een passerende politiepatrouille, besloot de korpsleiding het plein schoon te vegen. Tien politie-eenheden werden daarvoor ingezet. Binnen een kwartier was de klus geklaard. Niemand werd aangehouden.

Twee uur later bleek dat het politie-ingrijpen niet bij iedereen was overgekomen. Op het plein stonden weer auto’s geparkeerd met koelboxen vol drank in de achterbak. Alle aanwezigen werden weggestuurd.

Deel dit artikel