Nieuws op Aruba

Recordaantal ziektemeldingen

ORANJESTAD – Het nieuwe jaar is begonnen met 1161 zieke werknemers. De Sociale Verzekeringsbank (SVb) laat weten dat dat een absoluut record is.

De meeste ziekmeldingen hebben te maken met corona. Mensen melden dat ze symptomen van Covid 19 vertonen en dus niet naar hun werk mogen. Momenteel is de richtlijn op Aruba dat een besmette persoon vijf dagen in isolatie moet blijven en dus niet mag gaan werken. Thuiswerken is op het eiland niet gebruikelijk.

Vorige week werd ook al een recordaantal zieke werknemers opgetekend. Toen ging het daags na de kerstdagen om 526 ziekmeldingen. Werkgevers dragen de eerste twee dagen de kosten van de zieke werknemers, de SVb vergoedt vanaf dag drie. Momenteel bedragen de kosten ongeveer 250.000 florin per dag voor het Ziektefonds.

Deel dit artikel