Nieuws op Aruba

Spannende dagen voor afvalbedrijf Serlimar op Aruba

ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar krijgt begin februari van de rechter te horen of de surseance van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat het einde voor het staatsbedrijf.

Volgens verantwoordelijk minister Ursell Arends heeft hij er alles aan gedaan om Serlimar te redden. Het bedrijf wordt al jaren overeind gehouden met miljoenen aan staatssteun, maar reorganisaties om de afvalophaler levensvatbaar te maken, bleven uit. Twee jaar geleden werd de situatie kritiek en vroeg het bedrijf surseance van betaling aan. 

Volgens de bewindsman heeft het bedrijf zeker bestaansrecht. Hij wijst op de betalingsregeling die met de Belastingdienst is gesloten en op de 2,5 miljoen florin die voor dit jaar op de Begroting van Land Aruba is gezet om Serlimar te steunen. Daarnaast zijn de tarieven verhoogd en heeft een reorganisatie van de administratieve processen plaatsgevonden waardoor dat geld ook echt geïnd kan worden.

Deel dit artikel