Aruba

Vakbonden willen niet op de stoel van de regering zitten

Vakbonden willen niet op de stoel van de regering zitten

Het onderhandelen met Nederland over de liquiditeitssteun aan Aruba, is volgens de werknemersorganisaties een taak van de regering en niet van vakbonden. ,,Wij zetten ons in voor het afschaffen van de salariskorting van de ambtenaren en gelijkgestelden”, aldus de vakbonden Simar, Seppa, Sada, SPA en FTA.

De vijf grootste vakbonden van Aruba weigerden gisteren mee te werken aan de vorming van een financiële commissie, volgens het voorstel van de regering. Dat idee werd onlangs gelanceerd om de politiek en de werknemers op een lijn te krijgen en zodoende sterk te staan in de onderhandelingen met ‘Den Haag’. In ruil voor hun medewerking aan het vormen van een financiële commissie, zou de regering bereid zijn om te praten over arbeidstijdverkorting als compensatie voor de inhouding van 12,6 procent op de salarissen.

Maandagmiddag stond een vergadering gepland met de vakbonden over de kwestie. Omdat die weigerden om te praten over het instellen van een gemengde financiële commissie, ging de vergadering niet door.

Deel dit artikel