Nieuws op Aruba

Zelftesten vijf dagen na contact met positief persoon

ORANJESTAD – De recente toename van positieve covid-gevallen heeft veel Arubanen ertoe gebracht zichzelf te testen. Volgens de Arubaanse gezondheidsautoriteiten kunnen zelftesten een nauwkeurig resultaat geven als de zelftest correct wordt uitgevoerd.

De Dienst Volksgezondheid raadt degenen die een zelftest willen doen aan om dit minimaal 3 dagen na contact met een positief persoon te doen. Als de zelftest positief is, moet je een PCR-test aanvragen bij je huisarts of via de link https://covid19test.healthapp.aw/.

Woon je met meer mensen in één huishouden, dan moeten iedereen in verplichte quarantaine gaan. De minimale tijd in isolatie bedraagt vijf dagen. Heb je dan nog covid19-symptomen, dan moet je langer in isolatie blijven. Op het moment dat de symptomen verdwenen zijn, moet je nog 24 uur wachten en een formulier invullen, dat verstuurd is per email.

Deel dit artikel