Nieuws op Aruba

Aruba stopt met dagelijkse coronacijfers

ORANJESTAD – De gezondheidsautoriteiten in Aruba stoppen met het dagelijks publiceren van de corona-besmettingscijfers. In plaats daarvan worden die nog maar een keer week gegeven, op vrijdag. Reden zijn de teruglopende besmettingscijfers.

In de maand februari werden 679 positief getest en mochten 815 mensen hun isolatie beëindigen. Daardoor zijn er nu nog 55 actieve cases op het eiland. De maand begon met 37 patiënten in het Horacio Oduber Hospitaal, nu op de laatste dag van februari zijn dat er twee, van wie een op de intensive care.

Er werden deze maand 18 coronadoden geregistreerd. Vijf op Aruba en dertien in Colombia. Deze dertien doden zijn gevallen vanaf juni vorig jaar, maar nu pas opgenomen in de cijfers.

Deel dit artikel