Nieuws op Aruba

Caribische Studenten moeten coach kunnen krijgen

Nationale ombudsman start onderzoek knelpunten (oud-) studenten uit Aruba

ORANJESTAD – Caribische studenten moeten een coach krijgen als ze naar Nederland verhuizen. Het is een voorstel van Sylvana Simons en wordt gedeeld door de twee onderwijsministers van Nederland.

Caribische studenten vinden de overstap naar hun nieuwe leven in Nederland vaak pittig en daardoor haken veel studenten af. Daar zouden ze volgens Simons dus al op de eilanden hulp bij moeten krijgen.

Ministers Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Wiersma van Primair en Secundair Onderwijs antwoordden dat ze het daarmee eens zijn en dat coaches een belangrijke rol kunnen hebben. Ze hebben toegezegd dit te zullen bespreken met hun collega’s op Aruba, Sint-Maarten en Curaçao. Studenten van de BES-eilanden kunnen al begeleiding krijgen van een coach.


Deel dit artikel