Nieuws op Aruba

De Maritieme Politie van Aruba heeft een nieuw onderkomen

ORANJESTAD – De Maritieme Politie heeft een nieuw onderkomen. De huurovereenkomst is begin deze maand getekend. Daarmee kan de verbouwing en bouw van het nieuwe pand voor de Maritieme Politie eindelijk beginnen.

Het gebouw wordt gehuurd van de APA en ligt in de haven van Oranjestad. De Maritieme politie zit nu nog in tijdelijke trailers en werkt daar onder slechte omstandigheden. Financierder van het hele project is de Aruba Hotel Security Foundation.

De nieuwbouw moet de werkomgeving van de politieagenten op deze locatie verbeteren en de veiligheid aan de grenzen verscherpen. De Maritieme Politie heeft volgens verantwoordelijk minister Rocco Tjon een zeer belangrijke toegevoegde waarde voor de justitiële keten. Zowel voor de bescherming van de grenzen, alsook voor de veiligheid van de toeristen die Aruba bezoeken.


Deel dit artikel