Nieuws op Aruba

Een geweldig weekend voor toerisme op Aruba

ORANJESTAD – Het gaat weer goed met het toerisme op Aruba. Afgelopen zaterdag 19 februari arriveerden in totaal 5316 bezoekers op de luchthaven, van wie 4384 uit de Verenigde Staten. Dat land is de grootste en belangrijkste toeristenleverancier van Aruba. De cijfers zijn goed nieuws voor taxichauffeurs, touroperators, restaurants en winkels.

De dag erna, op zondag kwamen de cruiseschepen Celebrity Reflection en Celebrity Constellation vol met bezoekers aan in de haven. De bezettingsgraad van de luchtvaartmaatschappijen neemt toe en is nu zeventig procent bereikt al 70%. Luchtvaartmaatschappijen hebben geen stoelcapaciteit ingeleverd. Volgens de overheid toont dit het vertrouwen dat luchtvaartmaatschappijen hebben in het product Aruba.

Vorige week kondigde de regering van Aruba haar besluit aan om weer naar het normaal te gaan en alle covid-19-beperkingen stop te zetten. Dit zal de regering helpen zich te concentreren op het herstel van het toerisme en het herstel van de economie om nieuwe kansen te creëren die Aruba nodig heeft.

Deel dit artikel