Curaçao

Eén vertrekkende vlucht naar Aruba krijgt mogelijk te maken met storm Eunice

Eén vertrekkende vlucht naar Aruba krijgt mogelijk te maken met storm Eunice
Rode vluchten krijgen misschien te maken met storm Eunice

Zowel KLM als TUI hebben nog geen vluchten geschrapt van en naar de eilanden. Desondanks zijn er vijf vluchten die aankomen of vertrekken op Schiphol rond de klok van 14.00 uur. Dat is het tijdstip dat het weeralarm is afgegeven.

Het gaat om de gisteravond vertrokken KLM-vlucht van Bonaire en de eveneens gisteravond vertrokken TUI-vlucht van Curaçao. De KL765, die gisteravond om 22.05 uur vertrok van Flamingo Airport op Bonaire, komt vandaag om 12.10 uur aan in Amsterdam. De OR363 van TUI die gisteravond om 21.45 uur vertrok van Curaçao komt vandaag aan om 12.35 uur.

De KL767 die vandaag vertrekt van Amsterdam naar Aruba om 13.45 uur zit ook dicht bij de stormwaarschuwing van 14.00 uur. Net als de KL733 naar Curaçao. Die moet om 14.20 uur vertrekken uit Amsterdam. De OR373 van TUI naar Curaçao staat in Amsterdam gepland voor vertrek om 14.20 uur.

Veiligheid

Zowel KLM als TUI benadrukken dat er vooralsnog geen vluchten zijn geschrapt, maar zeggen ook dat als het weer het niet toestaat, veiligheid voorop staat. Daar kunnen dus eventuele vertragingen uit voortkomen. Al was het maar omdat bagagekarretjes, die de koffers naar de vliegtuigen brengen, het platform niet meer op mogen bij harde wind.


Deel dit artikel