Nieuws op Aruba

EZ Air promoot ABC-eilanden op grootste toeristenbeurs Colombia

BOGOTA- EZ Air is sinds woensdag aanwezig op de grootste toeristenbeurs van Colombia, de zogenaamde Vitrina Turística ANATO. 

EZ Air maakt gebruik van haar aanwezigheid op de beurs om de drie Benedenwindse eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao onder de aandacht te brengen van het grote publiek in het Latijns Amerikaanse land. De luchtvaartmaatschappij is al door verschillende media geïnterviewd over de vluchten naar de eilanden en de eilanden zelf. 

“Bonaire is wereldberoemd als duikbestemming” vertelt commercieel directeur van EZ Air Sueyenne Dammerman in een lokaal TV programma. Met een korte tussenstop op Curaçao kan de bezoeker uit Colombia twee maal per week vliegen naar Aruba en Bonaire, uit zowel Medellín als Barranquilla. 

Hoewel de route van en naar Medellín pas sinds december 2021 wordt uitgevoerd, vliegt de luchtvaartmaatschappij al weer ruim twee jaar op de havenstand Barranquilla. 

Groter

Hoewel EZ Air de route naar Colombia begon met een vliegtuig met 18 stoelen, heeft zij sinds kort een groter Saab 340 toestel met 34 stoelen in gebruik genomen. Hierdoor kunnen per vlucht bijna twee keer zoveel passagiers worden vervoerd. 

Colombia kent een groeiende middenklasse, die ook steeds vaker buiten de eigen landsgrenzen op reis wil. Daarnaast kent het een sterk groeiende economie: voor 2022 wordt een groei van ruim 7% verwacht. 

Deel dit artikel