Nieuws op Aruba

Nederland geeft twaalf miljoen liquiditeitssteun aan Aruba

ORANJESTAD – Nederland geeft twaalf miljoen florin liquiditeitssteun aan Aruba voor dekking van het eerste kwartaal. Volgens premier Wever-Croes geeft dat aan dat Aruba voldaan heeft aan alle voorwaarden voor die steun.

De regering had in eerste instantie om meer geld gevraagd, maar toezichthouder CAft heeft berekend dat dat niet nodig was.

Tweede kwartaal
De liquiditeitssteun voor het tweede kwartaal van dit jaar moeten nog een aantal zaken afgetikt worden. Zo moet nog 113 miljoen florin teveel betaalde loonsubsidie aan het bedrijfsleven teruggevorderd worden. De begroting 2022 is ingediend bij de Staten. Die moet de behandeling daarvan voor 1 april afronden.

De aangekondigde maatregelen zoals een eigen bijdrage en een positieve lijst om besparingen in de zorg te realiseren, moeten in werking worden gesteld. De daaruit voortvloeiende besparingen zijn een eerste stap richting houdbare zorg en moeten ervoor zorgen dat het land op korte termijn geen bijdrage hoeft te leveren om de tekorten bij verzekeraar AZV aan te zuiveren.

Vakantiegeld
De liquiditeitssteun voor het tweede kwartaal is van belang om de uitkering van vakantiegeld voor ambtenaren niet in gevaar te brengen.Deel dit artikel