Nieuws op Aruba

Reizen tussen de eilanden zonder testen weer mogelijk

Caribische luchthavens willen vluchten tussen de eilanden een impuls geven

ORANJESTAD – De CAS- en BES-eilanden vormen samen weer een bubbel. Reizigers hoeven zich voor vertrek en na aankomst niet te laten testen op een besmetting met het coronavirus. De bubbelvoordelen gelden zowel voor mensen die gevaccineerd zijn als ongevaccineerden.

De reisrestricties van Curaçao met Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Sint Maarten konden worden opgeheven, omdat de situatie wat betreft Covid-19 zo goed als hetzelfde is op de eilanden. Dat heeft epidemioloog Izzy Gerstenbluth gisteren uitgelegd tijdens een persconferentie in Curaçao. Nu
de omikronvariant al is rondgegaan en de piek van besmettingen gepasseerd is, zullen zo goed als zeker nog veel meer mensen besmet zijn geraakt met het virus, dan uit de cijfers naar voren is gekomen.

Gerstenbluth: ,,Mensen die geen klachten hadden of zich niet hebben laten testen. Dat is de realiteit.” Mocht er een reiziger tussen zitten die Covid-19 heeft opgelopen, dan zal dat in de huidige situatie niet leiden tot een nieuwe uitbraak van besmettingen.

Om diezelfde reden hoeven reizigers uit andere landen, buiten de bubbel van CAS en BES, de antigeentest op de derde dag na aankomst op Curaçao niet meer te laten afnemen. Wél blijft de PCR-test voor vertrek uit het buitenland verplicht voor iedereen, wel of niet gevaccineerd.

Deel dit artikel