Nieuws op Aruba

Ruim 12.000 mensen op Aruba kregen in januari covid

Aruba en Curaçao toegevoegd aan Duitse lijst hoogrisicogebieden

ORANJESTAD – In de eerste maand van 2022 werden 12.428 mensen positief getest op covid-19 en moesten in isolatie. Dat is 11,7 procent van de bevolking van Aruba. Zo blijkt uit een compilatie van de dagelijkse cijfers van de overheid.

Het zwaartepunt van de vijfde golf, die nu op zijn retour lijkt, was op 4 januari en duurde precies een week. Gemiddeld kwamen er toen 822 patiënten per dag bij. Tussen 9 en 15 januari kwamen de meeste mensen uit isolatie. Het aantal actieve cases was op 8 januari het hoogst. Toen waren er bijna 5.400 mensen besmet met het covid-19 virus.

Er lagen in januari gemiddeld 32 patiënten met covid in het ziekenhuis, van wie gemiddeld 24 op de covid-afdeling en acht op de intensive care units van het Horacio Oduber ziekenhuis en het ziekenhuis in Colombia. Piekdag was 17 januari met 55 patiënten, van wie twaalf op de IC, verdeeld over Aruba en Colombia. Twaalf mensen overleden aan de gevolgen van covid-19 in januari. De meesten op 23 januari, toen stierven vier mensen in het ziekenhuis aan de gevolgen van covid-19 op één dag. Sinds de start van de pandemie in maart 2020 zijn 193 mensen op Aruba overleden aan het virus.

Deel dit artikel