Nieuws op Aruba

Vaccinatiegraad Aruba belangrijk in strijd tegen Omicron-variant

Niet-gevaccineerde ambtenaren op eigen kosten in quarantaine

ORANJESTAD – Dankzij de hoge vaccinatiegraad op Aruba wordt de verspreiding van de omicron-variant goed onderdrukt. Dat zeggen de gezondheidsautoriteiten van het eiland.

Het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van covid blijft zeer beperkt ondanks de grootste uitbraak van covid op Aruba sinds de start van de pandemie in maart 2020. In de leeftijdscategorie tussen boven 18 jaar en ouder is zo’n tachtig procent van de mensen gevaccineerd.

In totaal hebben bijna 75.000 mensen van twaalf jaar en ouder zich laten vaccineren. Zo’n 19.000 duizend burgers van Aruba moeten nog langskomen, aldus de dienst Volksgezondheid. Die ook zegt dat het SARS-CoV-2-virus dat covid veroorzaakt nog lang aanwezig zal zijn op het eiland en dat vroeg of laat iedereen op Aruba besmet zal raken met het covid-19-virus. Om die reden dringen de autoriteiten er bij degenen die niet gevaccineerd zijn op aan om hun vaccin zo snel mogelijk te halen en degenen die hun boostervaccin niet hebben gekregen, deze ook op te halen.


Deel dit artikel