Nieuws op Aruba

Vorig jaar ontving Aruba maar zestien procent van de cruisepassagiers van 2019

Foto’s – Aruba Ports Authority

ORANJESTAD – 2021 sluit af met een totaal aantal cruisepassagiers van 136.000. Dat is maar zestien procent van het totaal in 2019. Dat meldt de baas van de Aruba Ports Authority (APA), Marc Figaroa. 2019 was goed voor 831 duizend passagiers.

De CEO van de havenautoriteit dacht net op te kunnen krabbelen van de coronacrisis, toen de omikron-variant de kop op stak. “Alleen al in januari werd ons eiland geconfronteerd met een maar liefst vijftien annuleringen van cruisesschepen. Daardoor miste ongeveer dertig procent van de verwachte bezoekers van Aruba voor de maand januari.

APA verwacht een sterke verbetering dit jaar, mits er geen nieuwe variant komt. “We kunnen herstellen met zestig procent”, zegt Figaroa. “De voorspelling voor het einde van april en begin van mei is dat de meerderheid van de cruiseschepen weer volledig operationeel zal zijn.”

Ook moeten cruisemaatschappijen meer tickets verkopen. Op dit moment zijn zeven van de tien cabins op schepen bezet in verband met coronaomgangsregels om te voorkomen dat besmettingen aan boord snel verspreiden.

Deel dit artikel