Nieuws op Aruba

Wijziging openingstijden vaccinatiecentrum Centro Libertador Betico Croes

ORANJESTAD – De openingstijden van het vaccinatiecentrum in Centro Libertador Betico Croes in Santa Cruz zijn deze week gewijzigd. Dat meldt de Directie Volksgezondheid.

De openingstijden zijn nu van 8.00 uur tot 16.00 uur non-stop.

In die tijd kunnen kinderen van vijf jaar oud tot en met 17 jaar zich laten vaccineren met het Pfizer-BioNtech vaccin. Ook volwassen van 18 jaar en ouder kunnen, maar bovendien kunnen volwassen ook een boostershot halen. Mensen van 18 jaar en ouder kunnen ook het Janssen vaccin krijgen, maar dan moet je een aparte afspraak maken en kun je niet zomaar inlopen.

In aanmerking

Iedereen ingeschreven bij de Dienst Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister en  iedereen met een geldige AZV-kaart kunnen gevaccineerd worden. 

Ook alle lokale studenten die in het buitenland wonen voor school maar tijdelijk op Aruba zijn kunnen terecht. 

Nederlandse paspoorthouders die minimaal één maand op Aruba verblijven en mensen met een andere nationaliteit die langer dan vier maanden op Aruba verblijven mogen zich ook laten vaccineren op het eiland. Toeristen daarentegen niet, zij komen niet in aanmerking voor het vaccin.

Deel dit artikel