Nieuws op Aruba

6,5 op elke tien hotelkamers op Aruba was bezet in februari

ORANJESTAD – Van elke tien kamers op Aruba waren er afgelopen maand 6,5 bezet. In Januari was dat nog geen vijf op de tien. Vergeleken met pre-covid is Aruba langzaam op weg naar herstel. Het eiland zit nu qua bezettingsgraad op zeventig procent van 2019. In heel het jaar 2022 verwacht toeristenorganisatie AHATA een bezettingsgraad van net geen 75 procent te halen.


De gemiddelde kamerprijs kwam in februari uit op 356,69 dollar. Daarmee is Aruba weer terug op het niveau van 2019. De opbrengst per kamer, die een weerspiegeling is van het rendement van de toeristische industrie, kwam uit op een bedrag van 229,74 dollar, aanzienlijk lager dan in het pre-covid jaar. Toen was de opbrengst nog bijna 330 dollar per kamer.


Bovengenoemde cijfers zijn berekend op basis van achttien hotels en zes time-share accommodaties.

Deel dit artikel