Nieuws op Aruba

Arubaanse regering wil komende forse verhoging benzine en diesel verzachten

ORANJESTAD – De Arubaanse regering gaat bekijken hoe de komende prijsverhoging van brandstoffen opgevangen kan worden. Elke tweede dinsdag van de maand worden de nieuwe literprijzen bekend gemaakt en nu al weten de autoriteiten dat dat zeer fors zal zijn.

Reden is de oorlog in de Ukraine en het effect daarvan op de prijzen voor ruwe olie. Aruba is geheel afhankelijk van de internationale oliemarkt.

Verantwoordelijk minister Geoffrey Wever wil de impact van een drastische prijsverhoging verzachten, maar dat mag de Arubaanse staatskas geen geld kosten. Hoe hij dat wil oplossen weet hij zelf ook nog niet. Mogelijk dat er een oplossing ligt in een efficiëntere inkoop of een herstructurering van de tariefopbouw van benzine en diesel.

Deel dit artikel