Nieuws op Aruba

Caribische boardroom stelt talent beschikbaar voor hoger management en toezicht

Dit voorjaar lanceert bureau crmLiNK uit Amsterdam een database met daarin board ready kandidaten voor topposities in het Caribische bedrijfsleven, de (semi)publieke sector en NGO’s op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

Het bureau denkt daarmee de vraag naar Caribisch talent voor hoge posities op de eilanden te kunnen vervullen.

De talentdatabase is gevuld met Caribische professionals die een positie ambiëren op topniveau en komt beschikbaar voor bedrijven die een vacature hebben in hun boardroom. Ook searchbureaus kunnen een account krijgen.

Lokale mores

Carla Aalse is managing partner van crmLiNK. Zij ziet op het gebied van good corporate governance steeds meer openbare werving en scholing van toezichthouders.

“We horen vaak terug van bedrijven en deelnemers van trainingen dat ze graag meer keuze zouden willen wanneer er een vacature is voor bijvoorbeeld commissaris, lid raad van toezicht of directeur/bestuurder in een organisatie.”

“Ze hebben behoefte aan kandidaten die de lokale mores en casuïstiek kennen. Het talent is er en met deze database willen wij dit talent vindbaar maken voor bedrijven in het Caribisch gebied”, aldus Aalse.

Talenten

Met dit platform denkt crmLiNK een bredere groep professionals inzetbaar te kunnen maken voor de boardroom. “Ook komen jonge talenten in beeld, die iets anders toevoegen en bijdragen aan meer diversiteit op het hoogste niveau”, aldus Aalse.

Kandidaten die zich willen inschrijven moeten wel aan een aantal profielcriteria en kwalificaties voldoen om te kunnen worden toegelaten tot de database. “De ambitie is om een extra impuls te geven aan de verbreding, verversing en vergroting van de talentpool met boardroomprofessionals op de eilanden”, zegt Aalse.

Eind maart, begin april zal de database lokaal worden gepresenteerd door het team van crmLiNK, onder andere tijdens hun seminar op woensdag 6 april op Sint Maarten. Na het paasweekend volgt de wereldwijde lancering.

Deel dit artikel