Nieuws op Aruba

Kamperen tijdens Semana Santa mag op alle traditionele locaties


ORANJESTAD – Tijdens Semana Santa staan ook de locaties bij Fishermen’s Hut en Eagle Beach open voor kampeerders. Daarover was op sociale media verwarring ontstaan, maar premier Evelyn Wever-Croes benadrukt dat op alle traditionele locaties gekampeerd mag worden.

In ieder geval zolang er rekening wordt gehouden met de regels en de openbare orde. De wet die toeziet op het ruimtelijk ontwikkelingsplan met voorschriften laat bestaande situaties vrij en staat tijdelijke, niet structurele wijzigingen, zoals kamperen toe.

Elk jaar vieren Arubanen Pasen door een week lang massaal op het strand te kamperen. De Semana Santa is in Spaanstalige landen en ook in Aruba de gebruikte benaming voor de Goede Week, de week voor Pasen. Het gaat op het strand vooral om de gezelligheid, maar af en toe is de concurrentie om de beste plekjes fel.

Deel dit artikel