Nieuws op Aruba

Paralympier Loonstra zet Aruba in de spotlights met plaatsing Wereldranglijst

ORANJESTAD – Elliott Loonstra zet Aruba opnieuw in de spotlights door zijn plaatsing op de Wereldranglijst Para Taekwondo. De paralympische atleet staat deze maand op de zevende plaats van deze wereldranglijst en op de eerste plaats in de Pan-Amerikaanse regio, het Amerikaanse continent, Latijns Amerika en het Caribisch gebied.

Het Internationale Paralympische Committee IPC heeft Elliott Loonstra erkend voor zijn bijdrage aan de Paralympische Beweging door zijn harde werk, inzet en bevordering van Paralympische waarden. Hij mag nu officieel PLY als titel achter zijn naam zetten op officiële documenten.

Elliott Loonstra en zijn coach Luciano Mazzeo bereiden zich nu voor op hun volgende uitdaging, de 2022 Pan American Para Taekwondo Open die wordt gehouden op 15 april 2022 in Rio de Janeiro, Brazilië.

Daar gaan ze proberen de prestatie in 2019 te herhalen. Bij deze hadden ze het podium behaald met een bronzen medaille. De eerste internationale medaille van Aruba in Para Taekwondo. 

Zij hopen Aruba te kunnen vertegenwoordigen op de 2023 Para Pan-Amerikaanse Spelen in Santiago, Chili en Aruba opnieuw te kunnen vertegenwoordigen op de 2024 Paralympische Spelen in Parijs, Frankrijk. 

Deel dit artikel