Nieuws op Aruba

Premier in gesprek met departementen die verantwoordelijk zijn voor watersport

ORANJESTAD – De overheid van Aruba wil minder watersport activiteiten dicht bij het strand. Dat is de uitkomst van een overleg tussen premier Evelyn Wever-Croes, de verschillende  overheidsdepartementen en NGO’s die verantwoordelijk zijn voor de watersport op Aruba.


De bijeenkomst vond plaats terwijl het Openbaar Ministerie en de Maritieme Politie onderzoek doen naar het tragische ongeval waarbij de 13-jarige Cassidy Murray uit Amerika om het leven kwam tijdens een vakantie op Aruba. Volgens de minister-president werden meerdere ideeën aangedragen die de wens van de gemeenschap weerspiegelen om deze sector te reguleren. Uitgangspunt is dat de veiligheid van de lokale bevolking en toeristen voorop staat.

Wever-Croes heeft de ouders van het overleden meisje gesproken voordat ze terugreisden naar de VS. Volgens de premier was het een heel pijnlijk moment. Beide ouders waren diep aangeslagen en ontroostbaar, maar spraken hun dankbaarheid uit voor de aandacht die na het accident op Aruba werd ontvangen.

Deel dit artikel