Nieuws op Aruba

Regering Aruba denkt aan getrapte verhoging van brandstof, water en elektriciteit

ORANJESTAD – De regering van Aruba is bezig met een plan om de snel stijgende brandstofprijzen op een getrapte manier door te berekenen aan de automobilist. Aruba is voor brandstof volledig afhankelijk van de prijzen op de internationale oliemarkt.

De impact van die hoge prijzen zouden via verzachtend beleid getrapt moeten worden doorberekend aan de klant, als het aan de regering ligt. Niet alleen automobilisten, maar ook huishoudens die water en stroom afnemen gaan de verhogingen merken.

Door een technische storing bij de windturbines van Vader Piet levert energiebedrijf WEB al sinds half februari meer stroom dat door duurdere diesel is opgewekt.

Hoeveel geld de overheid gaat uittrekken om een getrapte prijsverhoging voor brandstof, water en elektriciteit te kunnen financieren is niet bekend.


Deel dit artikel