Nieuws op Aruba

Sancties tegen Rusland raken ook Curaçao en Sint-Maarten

WILLEMSTAD – De sanctiemaatregelen die de Europese Unie (EU) tegen Rusland heeft afgekondigd, naar aanleiding van de recente inval van Russische strijdkracht in Oekraïne, hebben ook voor Curaçao en Sint-Maarten gevolgen. Dat maakt de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten bekend. 

Een aantal  Russische  banken worden uitgesloten van Swift. Dit betekent dat bedrijven en particulieren in Curaçao en Sint-Maarten met rekeningen bij deze banken,  geen internationale transacties meer kunnen uitvoeren.  Ook mogen er geen  gelden  naar rekeninghouders van deze banken worden  overgemaakt.  

Verplicht

De sancties houden tevens in dat vorderingen op buitenlandse klanten met een rekening bij deze Russische banken op dit moment ook niet geïnd kunnen worden. In verband met de situatie in Oekraïne worden bijna dagelijks nieuwe sanctiemaatregelen afgekondigd. Curaçao en Sint-Maarten zijn wettelijk verplicht de EU-sancties te implementeren.

Deel dit artikel