Nieuws op Aruba

Standard and Poor’s evalueert financiële en economische geloofwaardigheid van Aruba

ORANJESTAD – Standard and Poor komt eind deze maand uit met een nieuwe rating voor Aruba. Dat gebeurt elk jaar nadat vertegenwoordigers van Standard and Poor’s de evaluatie van de financieel-economische situatie op Aruba met de regering hebben besproken.

De S&P kredietbeoordeling bestaat uit een rating die aangeeft in welke mate Aruba aan haar verplichtingen kan voldoen en uit een outlook die de vooruitzichten over de komende twaalf tot 24 maanden beschrijft en bepalend kunnen zijn voor de rating van het jaar erop.

S&P had ontmoetingen met Xiomara Maduro, de minister van Financiën en verschillende virtuele ontmoetingen met overheidsdiensten en entiteiten om een ​​beter beeld te krijgen van de economische en financiële realiteit van Aruba. Daarbij werd de rating agency ingelicht over de fiscale hervorming, de begroting 2022, de relatie met Nederland, de hervormingen zoals aangegeven in het Landspakket en toegang tot financiën.

Op dit moment heeft Aruba een S&P-rating van BBB en een stable-outlook. Die laatste zou mogelijk kunnen wijzigen in positief vanwege de uitvoering van het landenpakket onder Coho. BBB betekent dat de kredietwaardigheid van Aruba kwetsbaar is voor veranderingen in de economie, maar dat het land haar leningen hoogstwaarschijnlijk wel kan afbetalen.

Deel dit artikel