Nieuws op Aruba

Zeventienduizend toeristen meer naar Aruba in februari

ORANJESTAD – Ruim 77.000 toeristen bezochten in februari Aruba. Daarmee zit het eiland nog 16 procent onder de cijfers van 2019, voordat de covid-pandemie uitbrak.

Maar de weg omhoog is gevonden, volgens toeristenorganisatie ATA. In januari kwamen er nog maar zestigduizend toeristen, zeventienduizend minder dan afgelopen maand. De meeste toeristen kwamen uit de Verenigde Staten. Met 63.000 Amerikanen is het marktaandeel bijna 81 procent. Tweede markt is Nederland met een schamele 4.400 toeristen uit het moederland. De toeristenorganisatie ATA verwacht deze maand een aanzienlijke stijging van het aantal verblijfstoeristen naar 93.000. Zestienduizend meer dan in februari.

Het herstel van het cruisetoerisme gaat minder snel. In februari meerden 39 cruiseschepen aan en zetten ruim 42.000 toeristen voet aan wal. Dat is ruim vijftig procent minder dan in 2019, toen meer dan 85.000 cruisetoeristen Aruba bezochten.

Deel dit artikel