Nieuws op Aruba

Arubaanse Honkballer Boekhoudt in Nederland vast om misbruik

ORANJESTAD – De bekende honkballer Gianison Boekhoudt wordt verdacht van misbruik van een minderjarig meisje. De 32-jarige Arubaan zit al sinds 15 maart vast. Zijn voorarrest is op 29 maart met negentig dagen verlengd. 

Boekhoudt geldt als een grote naam binnen het Nederlandse honkbal. De international speelde op jonge leeftijd in de minor leagues, voor de jeugdploegen van de Amerikaanse profteams, maar wist in de VS niet door te breken. In 2013 ging hij bij Neptunus spelen, waarmee hij zes keer kampioen werd. Met zijn bedrijf organiseerde de vedette honkbal clinics voor jongens en meisjes.

Wat er precies tussen de honkballer en het meisje is voorgevallen is vooralsnog onbekend. De advocaat van de verdachte, Jürgen Liauw, laat in een reactie weten geen commentaar te willen geven. De zaak dient eind juni voor de Rotterdamse rechtbank. De zaak kwam half maart voor het eerst in het nieuws. Neptunus liet toen al weten de verdachte voorlopig niet te willen zien en dat hij op non-actief was gezet.

Deel dit artikel