Aruba

Een bakfiets zou het leven van de Arubaanse Hannali Colina wat makkelijker maken

Hannali Conila met dochter Jo-Annabella en zoon Djurick. 'Daar stonden we, op Schiphol, te wachten en te wachten. Niks.'BEELD EVA PLEVIER

Hannali Conila met dochter Jo-Annabella en zoon Djurick. ‘Daar stonden we, op Schiphol, te wachten en te wachten. Niks.’BEELD EVA PLEVIER

Op veel plekken in Amsterdam wonen mensen in armoede. Met hulp van Paroollezers laat de stichting Amsterdammer helpt Amsterdammer wekelijks een wens in vervulling gaan. Vandaag: Hannali Colina vraagt 500 euro voor een bakfiets om haar meervoudig gehandicapte dochter in naar school te brengen.

Parool | Jessica Kuitenbrouwer

In de zomer van 2021 besloot Colina van Aruba naar Nederland te verhuizen in de hoop dat haar meervoudig gehandicapte dochter Jo-Annabella (14) hier betere zorg zou krijgen. Ze verkocht haar ouderlijk huis en zocht contact met een achterneef in Rotterdam. Hij zou haar helpen een huis te vinden in Nederland, dus maakte Colina haar erfenis aan hem over. “Daar stonden we, op Schiphol, te wachten en te wachten. Niks.”

Deel dit artikel