Nieuws op Aruba

Fototentoonstelling kunstenaar Nelson Gonzalez

ORANJESTAD – 15 april opent het Talk of the Town Hotel in Oranjestad een nieuwe collectie in Aruba Photo Room van de kunstenaar Nelson Gonzalez.

Het gaat om een serie die in eerste instantie twintig jaar geleden op 35MM celluloid werd vastgelegd. In de jaren 2000 begon Gonzalez een persoonlijk archief aan te leggen, waarin hij zijn reizen documenteerde en de negatieven bewaarde. In 2003 emigreerde hij naar Aruba.

Toen de digitale wereld alle analoge formaten achter zich liet, raakte Gonzalez’ archief in onbruik en ging het bijna twee decennia verloren. De mishandeling van de tijd op zulk gevoelig materiaal draagt ertoe bij dat ISO 20 vandaag een artistiek project is, aangezien het oorspronkelijk bedoeld was als een archief. 

Na 20 jaar wordt dit project voor het eerst gepresenteerd in de vorm van een tentoonstelling en fotoboek, lokaal en in verschillende galeries en internationale kunstcentra. De toegang is geheel gratis, de opening begint om 19.30 uur.

Deel dit artikel