Aruba

Kindertelefoon Aruba ging in 2021 bijna 14.000 keer over

Kindertelefoon Aruba ging in 2021 bijna 14.000 keer over

De Telefon pa Hubentud, de Arubaanse variant van de Nedelrandse kindertelefoon is in 2021 maar liefst 13.689 keer overgegaan. Kinderen, jongeren, ouders en professionals zochten contact met de organisatie.

De organisatie bestaat al 23 jaar en exploiteert een anonieme telefoon- en internethulplijn voor kinderen en jongeren. Telefon pa Hubentud geeft voorlichting, advies en hulp gericht op het voorkomen, verminderen of wegnemen van vragen en problemen van individuele of sociale aard bij kinderen en jongeren.

In juli werd er maar liefs 4002 keer gebeld naar de kindertelefoon. Dat was de drukste maand. Gemiddeld wordt er bijna 38 keer per dag contact opgenomen met de kindertelefoon.

In veel gevallen gaat het de beller om informatie, maar in 838 gevallen werd gebeld vanwege incidenten met gebruik van geweld.

Eerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat geweld tegen kinderen een zeer groot probleem is op Aruba. De Arubaanse Task Force Kinderrechten zegt dat naar schatting een op de vijftien kinderen op het eiland te maken heeft met huiselijk geweld, seksueel misbruik, mishandeling of verwaarlozing.


Deel dit artikel